Projektituki.fi:n vuosi 2020

Projektitoiminnan vuosi 2020

Sangen erikoinen vuosi 2020 on kohta paketissa. Projektituki.fi:n toiminnan näkökulmasta se on haastanut sopivasti ajattelemaan entistä laveammin. Toiminnan takana oleva Partem Oy on uusi yritys, se perustettiin 24.11.2020 jatkamaan toiminimi PARTTAPE:n (y-tunnus 2445928-9) nimissä aiemmin pyöritettyä toimintaa.

Keväällä puhjennut koronapandemia vaikutti lähes koko yrityskenttään, tavalla tai toisella. Toisilta yrityksiltä vedettiin matto jalkojen alta, toimintaedellytykset katosivat joko viranomaispäätöksin tai asiakkaiden kadottua. Joillekin muuttunut tilanne oli mahdollisuus, oli sopivia tuotteita tai palveluita juuri tähän tilanteeseen.

Erikoinen vuosi on kuitenkin pakottanut yritykset ajattelemaan toimintaansa uudesta näkökulmasta, ns. Out-of-the-Box. Miten voimme sopeutua, mitä voimme tehdä toisin, mitä täysin uutta voimme tehdä? Etätyöt ja etäpalaverit ovat nyt arkipäivää, verkkokauppa on lyönyt itsensä läpi, monille aloille on tullut uusia jakelutapoja ja -reittejä. Esimerkkinä ruuan ja aterioiden kotiintoimitukset.

Yhteistä haasteille ja muutoksille on ollut se, että ne vaativat kehittämistä ja mietintää, siis kehittämisprojektia. Valtiovalta on tukenut tätä kehittämistä erilaisin poikkeusrahoitusinstrumentein. Toiset onnistuneita ja oikeudenmukaisia, toiset eivät. Projektituki.fi:n toiminnassa ovat korostuneet tänä vuonna nämä poikkeusrahoituksella tehtävät kehittämisprojektit. Niiden suunnittelu, rahoituksen hakeminen. Projektien käynnistyksen ja toteutuksen tuki. Projektin tulosten käytäntöönvienti ja raportointi. Julkisella rahoituksella tehtävä projektitoiminta on ollut monelle yritykselle täysin uutta. Siihen liittyvät ehdot, säännöt, menettelyt, siis byrokratia on mietityttänyt.

Pienenä toimijana Projektituki.fi on ollut omalta osaltaan auttamassa yrityksiä eteenpäin tässä poikkeuksellisessa tilanteessa.

Tässä vuoden 2020 tilastomme pähkinänkuoressaan:

Neuvottua yritystä

Olemme käyneet keskusteluja monen eri alan yrityksen kanssa. Osalle näistä on riittänyt se yksi keskustelu. Olemme vahvistaneet yrittäjän oman käsityksen seuraavista tarvittavista askelista. Tai olemme neuvoneet mistä he löytävät tarvitsemansa tiedon tai ohjeet.

Hyvät neuvot ovat välillä ilmaisia, ota siis rohkeasti yhteyttä!

Projektisuunnitelmaa ja rahoitushakemusta

Olemme auttaneet 13 yritystä luomaan omaan kehitystavoitteeseensa sopivan projektisuunnitelman. Projekteille on haettu rahoitusta eri instrumenteista. Suurimman osan kanssa yhteistyö on jatkunut ja jatkuu edelleen myös projektin toteutusvaiheessa.

euroa hankittua rahoitusta

Tekemillämme projektisuunnitelmilla on saatu tarkalleen 777 732 euroa julkista rahoitusta projektien toteutukseen. Kun huomioidaan yritysten omarahoitusosuus, projektien kokonaisvolyymi asettuu miljoonaan (1 000 000) euroon.

Kiitoksia kaikille kuluneesta vuodesta. Toivotaan että vuosi 2021 menee kohti normaalimpaa toimintaa. Paluuta entiseen ei kuitenkaan ole, eikä tarvikaan olla. Pidetään uudet hyödylliset toiminnot ja toimintatavat mukana paletissa.

Hyvää ja projektitoiminnan täyteistä vuotta 2021!!

 

 

Jaa