Miksi ostaisin ulkopuolista palvelua kehityshankkeen raportointiin?

Mietityttääkö Business Finlandin tai ELY:n häiriötilanneavustuksella tehtävän kehityshankkeen raportointi? Saatko loput 30% avustuksesta tilillesi? Joudutko kenties maksamaan avustusta takaisin?

Onnittelut, jos sait ELY-keskukselta tai Business Finland:ilta avustusta pandemian aiheuttaman häiriötilanteen vuoksi. Olet yksi niistä yrittäjistä, jotka haluavat eteenpäin tässä muuttuvassa maailmassa.

Raha-avustus

Business Finland on myöntänyt avustuksen 18 283 hankkeelle ja niitä on rahoitettu 973 805 647 eurolla. (tilanne 27.10.2020, lähde Business Finland). ELY-keskukset ovat saaneet 33 112 hakemusta ja niistä on rahoitettu yhteensä 22 274 hanketta 326 084 171 eurolla (tilanne 22.9.2020, lähde: ELY-keskus).

Saamasi avustuksen ehtoihin kuuluu raportointi. Mihin käytit rahat, mitä sait niillä aikaan? Kuka teki ja mitä? Raportointi on ehtona sille, että sinulle tilitetään loput 30% avustuksesta. Laadukas ja totuudenmukainen raportointi takaa myös sen, että et joudu maksamaan jo saamaasi avustusta takaisin. Sekin on mahdollista.

Oletko miettinyt, että hyödyntäisit ulkopuolista toimijaa raportoinnin tekemisessä? Miksi? Ihminen tulee sokeaksi omalle tekemiselleen ja ei siksi ole välttämättä paras kuvaamaan sitä mitä on todella saatu aikaan. Saman asian voi myös sanoa monella eri tavalla.

Äärimmäinen esimerkki erään asiakkaamme osalta. Aloitimme raportointikeskustelun kysymyksellä: ”Mitä olette kehittäneet rahoilla?” Saimme vastaukseksi: ”Emme mitään, käytimme ne palkkojen maksamiseen.” Tällä kuvauksella avustuksen joutuisi todennäköisesti maksamaan takaisin.

Aloimme kyselemään ja keskustelemaan tarkemmin asiasta. Puolen tunnin keskustelun jälkeen meillä oli kuva siitä, mitä avustuksella oli tehty. Tilanne oli todellakin pakottanut yrityksen muuttamaan toimintaansa ja käyttöön oli otettu uusia menetelmiä ja toimintatapoja. Osalle heidän asiakkaistaan pystyttiin nyt tarjoamaan palveluita, joita aiemmin ei ollut tarjolla, oli syntynyt uusi tulonlähde. Yrittäjä ei vain itse nähnyt sitä kehityshankkeen tuloksena.

Jos pystyt kuvaamaan meille, mitä kehityshankkeessa on tehty, myös Business Finlandin tai ELY:n käsittelijä ymmärtää mitä on tehty. Muotoilemme tekstit niin, että syntyy totuudenmukainen ja ymmärrettävä kuvaus. Kehityshankkeen vaatimuksissa ei edellytetty maailmanluokan keksinnön tekemistä. Riittää kun avustuksella kehitetyt asiat ovat juuri sinun yrityksellesi uusia; uutta liiketoimintaa, uusia tuotteita, uusia toimintatapoja, uusia menetelmiä.

Tilaa oman hankkeesi raportointi meiltä. Lähetä yhteydenottopyyntö. Otamme sinuun yhteyttä, käydään tilanne läpi ja saat meiltä tarjouksen raportoinnin hoitamisesta.

Raportointi

Tiimillämme on pitkä kokemus Business Finland:in ja ELY-keskuksen rahoituksella tehtävistä projekteista ja hankkeista. Olemme tehneet lukemattomia hakemuksia ja toteuttaneet monia rahoituksen saaneita projekteja ja hankkeita. Ja jokainen toteutettu hanke on pitänyt raportoida. Mitä on tehty, mitä on saatu aikaan, mihin rahat on käytetty. Kustannuserittely, kertoimet, prosentit. Pitkä kokemus auttaa tässäkin, kuten monessa muussakin tekemisessä. Tiedämme mitä raportoinnissa arvostetaan, mihin asioihin kiinnitetään huomiota. Kyse voi olla pelkästään asian ilmaisemisesta ja sanavalinnoista. Saman asian voi sanoa usealla eri tavalla.

Lähetä yhteydenottopyyntö. Toimi jo tänään, niin pystymme palvelemaan sinua pikaisesti.

    Otamme sinuun yhteyttä kahden arkipäivän kuluessa.

    Jaa